Afspraak maken
Een radiologisch onderzoek is enkel mogelijk met een geldig aanvraagformulier van een behandelende arts. Een afspraak dient steeds telefonisch worden gemaakt. U kan deze afspraak zelf maken of uw arts kan dit voor u doen. Zonder geldige verwijzing of aanvraagformulier heeft u geen recht op tussenkomst van het ziekenfonds.
Openingsuren praktijk:
Ma-di-wo-do-vrij: 8u30-12u30 en 13u30-17u30
Zat en zon: gesloten
Telefonisch bereikbaar van 8u00 tot 20u00 tijdens de week en van 09u00 tot 12u00 op zaterdagochtend voor het inplannen van uw afspraak.
Aandachtspunten voor uw bezoek aan DiagnostiX
1. Voor ieder onderzoek is een aanvraagformulier (of uitnodigingsbrief van de Vlaamse Gemeenschap in kader van borstkankerscreening) noodzakelijk.
2. Neem steeds uw identiteitskaart (eID kaart) mee. Zo kunnen we uw gegevens bij het ziekenfonds opvragen.
3. U dient nuchter te zijn voor een echografie van het abdomen: 4 uur voor het onderzoek niet eten, geen koffie drinken of roken.
4. U heeft best een volle blaas bij een echografie van de onderbuik/klein bekken: laatste keer plassen 2 uur voor het onderzoek.
5. Indien u vorige foto's heeft die van belang zijn voor uw huidige onderzoek brengt u die best mee.
Soorten onderzoek
DiagnostiX werkt met de meest recente hoogtechnologische toestellen, waardoor we de stralingsdosis steeds zo laag mogelijk kunnen houden, zonder in te boeten aan beeldkwaliteit (volgens het ALARA principe).
Resultaat
U krijgt na het onderzoek een kaartje waarop het referentienummer van het onderzoek staat. Hiermee kunnen de beelden en het verslag de dag nadien online worden geraadpleegd via PACSonWEB.
Het resultaat zal ook digitaal worden verstuurd naar uw huisarts en behandelend arts.
Betaling
Bij DiagnostiX kan u betalen via Bancontact (geen creditcard) of contant.
1. Indien u bent aangesloten bij een Belgische mutualiteit, dan werken wij met het derde betalerssysteem. Dit wil zeggen dat u na het onderzoek enkel nog het niet terugbetaalde gedeelte ter plaatse moet afrekenen. De betaling van het onderzoek zelf regelen wij rechtstreeks met de mutualiteit achteraf.
2. Indien u niet bent aangesloten bij een Belgische mutualiteit, of indien uw aansluiting even is onderbroken, dan dient u het volledige bedrag te betalen na het onderzoek. U krijgt dan een getuigschrift, waarmee u achteraf bij uw mutualiteit kan gaan.
3. Indien u verzekerd bent in het buitenland krijgt u ook een bewijs van betaling, waarmee u eventueel bij uw verzekering het geld kan terugvragen.